Magyaros ajándék karácsonyra

Ajándék ötletek
// 2 november 2015
magyaros ajándék karácsonyra
Milyen magyaros ajándékot adjunk barátainknak?

A magyaros ízek szerte a világban sikert aratnak; engedjünk betekintést nyerni a magyar kulináris élvezetek világába a külföldön élő barátainknak is!

Közeleg a karácsony. Mindannyian szeretnénk egyedi és érdekes ajándékokat választani, amivel meglepjük szeretteinket és barátainkat. Az ötletes magyaros ajándékok és a hungarikumnak számító termékek kiváló választás jelentenek.

A magyaros ajándékok között természetesen megtalálható az örök klasszikus, a bor. A kézműves magyar borok egyedi ízélményt kínálnak, amelyek az ünnepi asztal elengedhetetlen tartozékai. A boltban kapható tömegáru helyett válasszuk a kézműves borokat, így egészen biztosan olyan terméket ajándékozunk, amelynek a fogyasztását várakozás előzi meg!

Nem csak cseppfolyós, hanem zselé állagú bort is ajándékozhatunk. Ez az úgynevezett borzselé. Az ínyencfalatok fogyasztása különleges élmény mindazok számára, akik még soha nem kóstolták ezt a finomságot. A borzselét rendszerint kanálra helyezve tálaljuk, így nem csak kiváló ajándéktárgynak, hanem csodálatos ünnepi dekorációnak is használható.

Kézműves Csokoládé karácsonyraAz utóbbi években egyre ismertebbé váltak a kézműves csokoládék. A tömeggyártásban készült csokoládék elvesztették elsődleges varázsukat; ma már a kézzel készített, egyedi kézműves csokoládék sokkal vonzóbb ajándéknak számítanak, sokkal személyesebbek és bátran kijelenthetjük, finomabbak is. A csomagolásuk teteje rendszerint átlátszó fólia, ennek köszönhetően bontatlan állapotban is gyönyörűek; láthatjuk a színes gyümölcsöket és magvakat, amelyek széppé és finommá varázsolják ezeket az ínyencségeket.

A népszerű ajándéktárgyak között mindenképpen meg kell említeni a minőségi gyümölcspálinkákat. Egyetlen dolgot kell szem előtt tartanunk; mindig csak minőségi pálinkát ajándékozhatunk. Sajnos a boltok polcain megtalálhatók az alacsony minőségű termékek is, ezért fordítsunk figyelmet arra, hogy mindig megbízható gyártó termékét válasszuk, akiben nem csalódhatunk.

Paprika pálinka karácsonyra

Paprika pálinka karácsonyra…

Ha a pálinkát kissé „ütősnek” érezzük, de szeretnénk valamilyen finom italt ajándékozni, válasszuk az Unicumot! A gyógynövénylikőr eredetileg emésztést segítő orvosságként készült, de hamarosan mindenki kúrálni szerette volna magát, ha voltak emésztési problémái, ha nem… Az Unicum az ünnepi ebédek és vacsorák után kiváló szolgálatot tesz; a leghasznosabb ajándék, amit adni lehet.

Áfonya kisméz, magyaros ajándékok karácsonyraA magyar konyha jellegzetes termékei a különböző gyümölcslekvárok. Talán még soha nem gondoltunk arra, hogy egy adag lekvárt ajándékozzunk a szeretteinknek, de ha megtekintjük, milyen csinos kis üvegekben és milyen ízléses címkékkel kaphatók, azonnal másként nézünk rájuk. Dísztárgyként is kiválóan mutatnak a polcon elhelyezve. A lekvárok minőségi válogatott gyümölcsből készülnek, így jelentős vitamintartalommal rendelkeznek.

Ha a lekvárra azt mondtuk, hogy kissé szokatlan ajándéktárgy, akkor az őrölt paprikára ez még inkább igaz. Valljuk be, soha nem ajándékoztunk még fűszerpaprikát és valószínűleg a mi karácsonyfánk alá sem került még… Ideje ezen változtatni. A gyönyörű vászonzsákocskáknak és az üdvözlő kártyának köszönhetően remek ajándékok lehetnek; igazán magyarosak és igazán finommá varázsolják az ételeket!

Forrás: ahonapajandeka.hu

Kategóriák
Ajándék ötletek, Cikk

Facebook kommentek