Tibeti hangtálat ajándékba

Ajándék ötletek
// 6 november 2015
tibeti hangtál ajándékba
A tibeti hangtál egy ősi, misztikus zengésű tál, melyhez sok legenda fűződik. A mai természetgyógyászat is használja a hangterápiát, mellyel a sejtjeinkbe, lényünk legmélyére tudunk energiát, rezgéseket harmóniát, gyógyítő erőt küldeni.
Mindenkinek megvan a személyes rezgése, és meg kell hozzá találni a megfelelő méretű és hangű tálat, melynek a hangja a legmélyebben érinti meg az egyént.

hangtal-piacSokan azt tartják, hogy a kolduló szerzetesek fémedénye volt, ezzel hívták alamizsnaadásra az embereket, szívességből gyógyítottak is, mantrákat mondva, ám ezt tévedés. Hangtálakat, tál forma kézzel kalapált harangokat Ázsia számos templomában találunk, néhol több ember magasakat is, melyeknek roppant hangja és ereje van. A hangterápia ősi gyógymód, erre mindig tiszta és nemes hangtálakat használtak és használnak ma is, a tudat lenyugtatására, meditációhoz, vagy éppen megtisztításhoz.
A hangtál az egyik legegyszerűbben beszerezhető és használható eszköz arra, hogy öngyógyítást, vagy tértisztítást végezzük. Ahogy a hangja szétárad a szobában, közvetíti a pozitív energiákat, nyugtató és harmonikus légkört varázsol. Nem csak a tibeti buddhisták kedvelik, egy szép zengésű hangtál bárkinek képes örömet okozni.

Amikor valaki először kap kézbe egy ilyen tálat, megdöbben a súlyától és attól, hogy milyen sokáig, nem ritkán percekig zeng egyetlen kis megütés nyomán is, Az egyre halkuló csengés folyamatosan, kis hullámokban változik, ahogy az edény falán végigvonulnak a lökéshullámok.

A hangtálak 7 fémből, kézi munkával, kalapálással készülnek. Van amelyiken mantrák, szimbólumok is találhatók, ám ez legtöbbször csak dísz, az eredeti tibeti gyógyító tálak többnyire díszítés nélküliek, simák, viszont az anyagok tisztaságára és a kovácsolásukra nagyon ügyelnek. Hangtálkészítő családok, dinasztiák élnek Nepálban, ahol hagyományozódik az ősi tudás, a titok, hogy mitől szólnak úgy a tálak, hogy aki hallja, percekre elfeledkezik minden bajáról, lenyugtatja az elmét, és kinyitja a szívet.

Van egy extra tippünk is. Ha vizet teszel bele és hagyod zengeni, a víz is átveszi a jótékony energiákat, lehet meginni, vagy teát főzni vele. Olyanról is beszámoltak, hogy valaki a hangtálban megtisztított vízzel locsolta növényeit, és azok sok év után újra virágoztak, pedig a gazdájuk szinte már lemondott róluk.

tibeti-hangtalakCsodacsengés karácsonyra
Karácsonyi csengettyű helyett egy kis hangtál? Az eredeti, tibeti hangtál olyan ajándék, ami egy életre szól. Van, aki pusztán keleti érdekességnek tartja, van, aki egy letisztult dísztárgyat lát benne, de van akinek segít a meditációjában: mindenképpen megérinti, közel kerül hozzá és a legszebb lényeget, a megtisztulást és a szeretetet közvetíti nap, mint nap.

Van egy jó hírünk, nem kell hangtálért messze utaznod, mi saját magunk hozzuk Nepálból, egyenesen a készítőktől a hangtálakat. A tálak a szállítás előtt egy buddhista kolostorban hosszú élet áldást is kapnak. Itt találod a legnagyobb méret és hangválasztékot hazánkban, több száz fajtát hallgathatsz meg.
Ha kell tanácsot is adunk, hogy érdemes kiválasztani az ajándékba szánt tálat, hogy mosolyt és gyógyító harmóniát varázsoljon a mindennapokba, egész éven át.

Megvásárlóhatóak itt: http://karmaguru.hu/hangtal-tibeti-hangtal-zengotal

Kategóriák
Ajándék ötletek, Cikk

Facebook kommentek