Valódi kinder tejszelet recept

Receptek
// 11 november 2015







Bár elég sok recept kering a neten, hogy milyen is a valódi Kinder tejszelet recept, de a hozzáértő kis lurkóktól sokszor elhangzik, hogy “ez nem is olyaaaaan”. Itt egy recept ami nem fog csalódást okozni sem a kicsik, sem a nagyok körében. Mindannyiunk kedvence a tejszelet és régóta ki akartuk próbálni. A sok-sok próbálkozást végül egy igazi német nagymama osztotta meg velünk, aki 5 unokáját kényezteti vele alkalmanként és elmondása szerint eddig még nem volt rá panasz. 🙂

Íme tehát a valódi Kinder tejszelet receptje.

Hozzávalók kb 3×3 szelethez:

A krémhez:
250 ml teljes tej (vagy házi)
150 g mascarpone
40 g tejszín ízű pudingpor
80 g kristálycukor
25 g vaj

A piskótához:
12 g sütőpor
30 g holland kakaópor
90 g kristálycukor
90 g búzaliszt (BL55)
5 db tojás

A tojásokat verjük fel úgy, hogy ne kemény, hanem könnyed hab legyen. Szitáljuk bele a lisztet, cukrot és a kakaóport a sütőporral együtt, majd keverjük el azokat. Ha kész, akkor egy sütőpapírral kibélelt 35x40cm-es tepsibe öntsük és simítsuk el, hogy egyenletes legyen. Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük de ellenőrizzük tűpróbával és ne hagyjuk megégni.

Ha kész, akkor kihűlés után hosszabb oldalán át elfelezzük, majd fent is lent is harmadokra osztjuk így egyenletes tejszelet alakú és méretű darabkákat kapunk. A másik lapot hagyjuk vágatlanul, mert az lesz az alapja amire rakjuk majd a krémet.

A krémhez a pudingot és a cukrot keverjük össze majd adjuk hozzá a tejet és főzzünk pudingot belőle. Hagyjuk kevés ideig hűlni a pudingot, közben a mascarponét keverjük ki vajjal. Az ekkor már teljesen kihűlt pudingot is adjuk hozzá és keverjük el azt.

A fél piskótalapot kenjük meg a krémünkkel, majd ha készen van, akkor rakosgassuk rá a levágott darabokat lehetőleg megtartva az eredeti helyét azoknak. Ekkor még ne vágjuk végleges állapotra, hanem tegyük be a hűtőbe és hagyjuk pár órát pihenni! Miután lehűlt és kissé meg dermedt már átszeletelhetjük a végső tejszelet formákra az alsó lapokat is.

Arra készüljünk, hogy az ennyire egyszerűen elkészített tejszelet sokkal hamarabb el fog fogyni mint az a készítési idő, így érdemesebb következő alkalommal dupla adagokban elkészíteni! 🙂

Ha tetszik akkor nézd meg a karácsonyi szilvalavesünk receptjét is!

 

Házi nutella banner

Kategóriák
Receptek



Facebook kommentek