Aszalt szilvával töltött pulykamell

Receptek
// 26 szeptember 2023
Aszalt szilvával töltött pulykamell







Készítsd el ezt a fantasztikus Aszalt Szilvával Töltött Pulykamell receptet, amely garantáltan lenyűgözi majd az ízlelőbimbóidat és az étkezés örömével tölt el!

Vannak olyan pillanatok az életünkben, amikor egy igazán különleges ételre van szükségünk, legyen az egy ünnepi alkalom vagy csak egy hétköznap, amikor valami kiemelkedőt szeretnénk tálalni az asztalunkra. Az Aszalt Szilvával Töltött Pulykamell pont ilyen fogás, ami egyszerűen elkészíthető, mégis magával ragadó ízeivel és látványával elvarázsol bennünket.

Hozzávalók:

  • 30 dkg aszalt szilva
  • Vörösbor (aszalt szilvák áztatásához)
  • 1 kg pulykamell
  • Bors
  • 12 szelet bacon
  • 10 dkg sajt
  • 1 db tojás

Elkészítés:

  1. Kezdd azzal, hogy beáztatod az aszalt szilvákat egy kis vörösborba. Így a szilvák megpuhulnak és egy fantasztikus ízt kölcsönöznek majd a pulykamellnek.
  2. Most jön a pulykamell előkészítése. Vágd fel olyan nagy szeletekre, amelyeket könnyen kiklopfolsz tenyérnyi darabokká. Sózd és borsozd meg ízlés szerint.
  3. A sajtot reszeld le, majd keverd össze a felvert tojással, sóval és borssal ízesítve. Ezzel a keverékkel kend meg a pulykamell szeletek közepét.
  4. Helyezz egy nagyobb darab alufóliát a munkafelületedre, majd erre helyezd el a baconszeleteket. Erre pakold rá a pulykamell szeleteket.
  5. Most jön az izgalmas rész: a szilvás töltelék. Rakj mindegyik pulykamellre néhány áztatott aszalt szilvát, majd tekerd fel a húst úgy, hogy a szilva maradjon a belsejében. A végeit hústűvel tűzd össze, hogy ne essen szét a tekercs.
  6. A kész tekercseket helyezd egy hőálló edénybe, és süsd előmelegített sütőben 180 fokon 1 órán át. A végeredménynek egy omlós pulykamell tekercs bacon borítással lesz, ami igazi csemege.

Az Aszalt Szilvával Töltött Pulykamell az étkezés művészetét hozza el az otthonodba. Ezt a fogást egyszerű elkészíteni, de az ízélmény és a látvány kifogástalan lesz. Bármilyen alkalomra tökéletes választás, és garantáltan elvarázsol mindenkit az asztalnál. Jó étvágyat!

Kategóriák
Receptek



Facebook kommentek