Karácsonykor a legtöbb család asztalára kerül valamilyen halféle. A megszokott ponty, vagy halászlé helyett most itt a vajban sült lazac filé recept. Azért szeretem ezt a hal tipust, mert egyrészt nem kell állandóan a szálkákat vadászni és így a gyerekek is élvezettel fogyaszthatják, illetve hamar megsül, nem kell az egész estét a tűzhely mellett tölteni….
TovábbMikor valamilyen húsételt készítek, gyakran töröm a fejem, hogy milyen köretet válasszak hozzá, ami még nem unalmas. Íme néhány nagyszerű recept, burgonyából készült köretek. Karácsonykor ez főleg igaz, amikor egy kis pluszt szeretnék adni a családomnak. Első látásra hagyományos köretek, de mindegyik egy kicsit feltúrbózva kerül tálalásra. Tejszínes, szerecsendiós krumplipüré: Hozzávalók: 1 kg krumpli (lehetőleg…
TovábbEgyik kedvencünk egy igazi klasszikus, a karácsonyi wellington bélszín recept! Ezt a receptet azoknak ajánlom, akik már gyakorlottabbak a konyhában. Igaz a kezdők is neki állhatnak, de javaslok akkor egy próbasütést akár fehér pecsenyével, hogy ne rögtön a “nagy vaddal”, a bélszínnel kísérletezzenek. Egyébként mi is ezt tettük a nővéremmel. 🙂 Hozzávalók: kb. 60 dkg…
TovábbAz előző bejegyzésben megismerhettétek a puha mézeskalács receptünket. Ha eddig nem olvastad, akkor ide kattintva megteheted… Most megismerkedünk az egyik legfontosabb dologgal és ez nem más, mint a karácsonyi mézeskalács díszítés. Néhány hasznos tippet most is megosztok veletek. Legyünk türelmesek a máz készítésekor. Hagyjunk időt a porcukornak, hogy teljesen fel oldódjon. A díszítésre használt mázba…
TovábbA mézeskalács amilyen egyszerűnek tűnik, annyian vesztik el a lelkesedést az első sütés után. Néhány tapasztalatot már az elején elmondok, hogy biztos legyen a siker. Ez tényleg egy karácsonyi puha mézeskalács recept. 🙂 A puha tészta titka a zsiradék. Minél több zsiradék van a tésztában, annál puhább lesz a kisülz kalács. Persze azért ne folyós…
TovábbMikor gyerek voltam anyukám sokszor csinált almás pitét. Nagyon szerettük mindannyian, de a receptre ráfért egy kis turbózás. Így született meg a karácsonyi rácsos almás pite recept. Hozzávalók: Tésztához: 1 db közepes tojás 200 g vaj 300g búzaliszt 100g porcukor Töltelék: 1 kg alma 1 t.k. őrölt fahéj 60g cukor 1 e.k. zsemlemorzsa Elkészítés: A…
TovábbKarácsony közeledtével már töröm a fejem, hogy idén milyen édességgel is kedveskedjek a családomnak és a barátaimnak. A jó választás ilyenkor a karácsonyi kuglóf recept. Olykor a munkatársaknak is viszek egy kis nasit, hogy kibírhatóbb legyen a karácsonyi nagy hajtás. Tehát olyan recept ez, ami gyorsan és olcsón elkészíthető, mégis isteni finom. 🙂 Hozzávalók: 20…
TovábbElég sok hideg porcelán gyurma recept kering a neten melynek elkészítése nem egyszerű és borzasztóan időigényes. Itt egy videóban megmutatjuk, hogyan lehet ugyanazt elérni főzéssel 20 perc alatt. Ráadásul nem is kell olyan sok minden hozzá. Mi is kipróbáltuk a receptjeinket és csak olyat teszünk közzé ami valóban kipróbált módszeren alapul. Mi sem bizonyítja jobban,…
TovábbKi ne ismerné a piros fekete betűs finomságot ami tulajdonképpen egy speckó csokis mogyorókrém és bizony otthon is igen egyszerű elkészíteni, mert elég könnyű ez a házi nutella recept. Méltó dísze lehet a karácsonyi asztalnak de akár kiegészítve süteményhez, vagy tölteléknek is kiváló. Ráadásul aki kipróbálta az idáig csak úgy nyilatkozott, hogy “Teee ez jobb mint az…
TovábbBár elég sok recept kering a neten, hogy milyen is a valódi Kinder tejszelet recept, de a hozzáértő kis lurkóktól sokszor elhangzik, hogy “ez nem is olyaaaaan”. Itt egy recept ami nem fog csalódást okozni
Tovább