Ijesztő Pókháló Pite: egy sütés nélküli, mentás csokoládétorta recept (halloween)

Halloween
// 4 október 2023
Ijesztő Pókháló Pite: egy sütés nélküli, mentás csokoládétorta recept







Képzeljük csak el, hogy a kis boszorkányok és kísértetek – természetesen a gyerekek – összegyűlnek egy szellemes Halloween-partin, ahol mindenféle mulatságos és rémületes édesség várja őket. De van itt valami, ami igazán magával ragadja a fantáziájukat és az ízlelőbimbóikat: egy mennyei, pókhálóval díszített csokoládétorta, melynek mentás íze és csábító kinézete mindenkit elvarázsol. Egy olyan sütemény, ami nemcsak a gyerekek, de a felnőttek szívét is képes meghódítani, nem utolsó sorban pedig, melynek elkészítése sütés nélkül, pillanatok alatt megvalósítható. A finom Oreo-keksz alap, a frissítő mentás krém, a gazdag csokoládé ganache, mind hozzájárul ahhoz, hogy ez a desszert felejthetetlen legyen. Merüljünk bele a receptbe és készítsünk valami igazán különlegeset ezen a szellemes ünnepen!

Hozzávalók

Keksz alap

  • 300 g oreo keksz
  • 100 g vaj

Töltelék

  • 250 g porcukor
  • 1 tk menta aroma
  • 1-3 ek víz
  • 0,5-1 zöld ételfesték

Ganache

  • 300 ml tejszín
  • 125 g étcsokoládé
  • 125 g tejcsokoládé
  • 50 g vaj

Díszítés

  • 75 g fehércsokoládé
  • pók figurák

Elkészítés

Keksz alap

  1. Egy robotgép segítségével zúzzuk le az oreo kekszeket finom morzsává.
  2. Adjuk hozzá az olvasztott vajat és keverjük össze, amíg homokos állagot kapunk.
  3. Nyomkodjuk bele a keveréket egy 23 cm-es pite/tortaforma (az enyém 3 cm mély) aljába és oldalába. Először az oldalára, aztán az aljára. Tegyük hűtőbe egyelőre.

Töltelék
4. Egy tálban keverjük össze a porcukrot és a mentaaromát.

  1. Adagoljunk hozzá vizet, 1 teáskanállal egyszerre, amíg sűrű pasztát kapunk – színezzük szörnyen zöld színűre. Óvatosan kenjük el az alapon.

Ganache
6. A tejcsokoládét, étcsokoládét, vajat és tejszínt tegyük egy nagy tálba.

  1. Olvasszuk össze a hozzávalókat a mikrohullámú sütőben, rövid időközönként keverve, amíg sima nem lesz.
  2. Alternatív módon, a csokoládét és vajat tegyük egy tálba, a tejszínt melegítsük fel egy serpenyőben, majdnem forráspontig, majd öntsük rá és keverjük, amíg sima nem lesz.
  3. Öntsük a csokoládékeveréket a mentás töltelékre.

Díszítés
10. Olvasszuk meg a fehér csokoládét, majd egy csíkozózsák segítségével rajzoljunk belőle egy spirált – egy tortateszter vagy fogvájó segítségével húzzuk ki a csokoládécsíkokat, hogy pókháló mintát kapjunk.

  1. Tegyük a pitét a hűtőbe 4+ órára, vagy amíg meg nem dermed.

A végeredmény egy igazán látványos és finom édesség, ami garantáltan elvarázsolja a kis szellemeket és boszorkányokat a Halloween partin!

Kategóriák
Halloween, Receptek



Facebook kommentek