Almás céklasaláta nem csak karácsonyra (recept)

Receptek
// 28 szeptember 2023
Almás céklasaláta almával recept







Az alma és a cékla találkozása egy frissítő és ízletes saláta formájában – ezzel a recepttel igazi ízorgiában lehet részed. Készítsd el ezt a lédús, ropogós, és ínycsiklandozó salátát, amelynek minden harapása egy igazi élvezet.

Hozzávalók:

  • 2 db alma
  • 2-3 db közepes méretű cékla
  • 1/2 csésze tejföl (1dl)
  • 1/4 csésze majonéz (2dl)
  • 1-2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál frissen facsart citromlé
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Az Elkészítés Menete:

  1. Kezdjük azzal, hogy megpucoljuk az almát és a céklát, majd egy reszelőn lereszeljük mindkettőt. A reszelék távozzon egy nagy tálba, ahol később össze fogjuk keverni.
  2. Most készítsük el a tartármártást. Vegyél egy közepes méretű tálkát, és adj hozzá fél csésze tejfölt, negyed csésze majonézt, két evőkanál mustárt, egy evőkanál cukrot, egy evőkanál frissen facsart citromlevet, majd sózd és borsozd ízlés szerint.
  3. Most jöhet a móka! Öntsd a friss tartármártást a lereszelt alma és cékla tetejére a nagy tálban. Most jöhet a jó rész: óvatosan és alaposan keverd össze az összetevőket, hogy minden reszelék és minden csepp mártás egyenletesen eloszoljon. Ne feledd, a színek és az ízek itt találkoznak, és minden harapás egy igazi élvezetet kínál majd.
  4. Ahogy összekeverted a salátát, most tedd azt egy tál fedő alá, vagy pedig fóliával fedd le, majd tedd a hűtőbe. Legalább pár órát hagyd pihenni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.
  5. Amikor úgy érzed, hogy a saláta kellően lehűlt és az ízek jól összeértek, vedd ki a hűtőből, és tálald. Lehet ez egy különleges előételként, vagy akár köretként is, amely tökéletesen kiegészítheti a főételt.

Most pedig már csak az az egy dolgod van: élvezd minden harapását, és engedd, hogy az alma és a cékla harmonikus táncot járjanak az ízlelőbimbóidon. Jó étvágyat!

Kategóriák
Receptek



Facebook kommentek