A tökéletes házi elronthatatlan burgonyakrokettek Receptje
Receptek
//
27 szeptember 2023![A tökéletes házi elronthatatlan burgonyakrokettek Receptje](https://www.karacsonyiotletek.hu/wp-content/uploads/2023/09/igazi-hazi-burgonya-krokett-burgonyakrokett-recep-karacsonyiotletek.hu_-850x525.jpg)
Az ételkészítés olykor egy igazi utazás lehet vissza az emlékek világába, és ez a házi krokettek (burgonyakrokett) receptje minden harapással egy csipetnyi nosztalgiát csempész az életedbe. Gyere velem egy rövid séta során, és tanuld meg, hogyan készítheted el ezt a finom étekűt!
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- Só (az ízlésed szerint, kb. 1 teáskanál)
- Frissen őrölt bors (szintén ízlés dolga)
- Egy csipetnyi szerecsendió
- 2-4 tojássárgája (ízlés szerint)
- Liszt (a panírozáshoz)
- 2 tojásfehérje
- Zsemlemorzsa (a panírozáshoz)
- Forró olaj (a sütéshez)
Az Elkészítés Menete:
- Első lépésként a burgonyát megmossuk, majd meghámozzuk. Azután sós vízben főzzük puhára. Ahogy készen vannak, leszűrjük, és még forrón átpasszírozzuk. Ez a trükk segít abban, hogy a krokettek textúrája könnyed és krémes legyen.
- Amikor a burgonyapüré kihűlt, hozzáadjuk a két tojássárgáját, sózzuk ízlés szerint, és megszórjuk egy kis frissen őrölt borssal. Egy csipet szerecsendiót is adunk hozzá, amely kiválóan harmonizál a burgonya ízével. Az összes hozzávalót gondosan összekeverjük, amíg egy homogén masszát kapunk.
- Most jön a móka része! A krokettek formázásához vizes kézzel kis rudakat formálunk a burgonya masszából. Az ideális méret körülbelül 5 cm hosszú és 2 cm átmérőjű. A forma itt már csak a fantáziádon múlik.
- A krokettek panírozása következik. Először megmártjuk őket lisztben, majd a tojásfehérjében, végül pedig a zsemlemorzsában. Ezen a ponton már láthatod, hogy milyen csodálatosan ropogósak lesznek ezek a kis finomságok.
- Most már csak a sütés maradt hátra. Forró olajban süssük ki a kroketteket mindkét oldalukon aranybarnára. Vigyázzunk, hogy a tűz ne legyen túl forró, hogy a krokettek közepén lévő burgonyapüré is megpuhulhasson.
- Amikor minden oldaluk szép és aranybarna, szedjük ki őket az olajból, és hagyjuk lecsepegni a felesleges olajat.
És kész is! Most már élvezheted a házi krokettek finom ízét. Ezek a ropogós kis harapnivalók tökéletesek egy ebéd kísérőjeként, vagy akár önálló ételként is. Ne feledd, a konyhában a kreativitás határtalan, és ez a recept egy remek módja annak, hogy kifejezd önmagad az ízek világában. Jó étvágyat!
Facebook kommentek