Karácsonyi almával sült libamáj recept
Receptek
//
1 november 2015
A karácsonyi almával sült libamáj recept az ünnepi asztalunk egyik kedvenc eleme. Remélem nektek is elnyeri a tetszésetek. 🙂
Hozzávalók:
1 db hízott libamáj (pecsenye is jó)
6 dkg vaj
3 db alma
2 dl száraz vörös bor
só , kakukkfű, méz
A libamáj szeleteket vajban megsütöm, majd ebben a zsiradékban az almakarikákat is. Amikor elkészültek kiveszem ezeket a serpenyőből és a zsiradék felét leöntöm. A maradék zsiradékhoz a serpenyőben hozzáöntöm a száraz vörösbort és a mézet. Szórok bele kevés kakukkfüvet. Addig forralom, amíg olajsűrűségű nem lesz. Tálaláskor az almára ráteszem a libamájat és átvonom a mártással. A májat sütés után sózom.
Igazán egyszerű és gyors étel.
Facebook kommentek