Halas töltött káposzta recept

Receptek
// 1 november 2015







Sokan, sokféleképpen csinálják a töltött káposztát, de általában egy dologban ezek is megegyeznek, a sertés húsos töltelékben. Hoztam nektek egy alternatívát, íme a karácsonyi halas töltött káposzta recept. 🙂

Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
10 db savanyú káposzta levél
1 kg busa
1 db füstölt busa oldalas
2 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 db tojás
10 dkg rizs
olaj, pirospaprika, só, bors, liszt

A húst ledaráljuk és hozzá adjuk a megtisztított és feldarabolt fokhagymát és  vöröshagymát. Sóval, borssal, pirospaprikával és apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Két egész tojással és a főtt rizzsel jól összedolgozzuk.

Egy fazék vagy egy kerámia edény aljára kevés olajat öntünk, majd a kockára vágott hagymát megpirítjuk. Tűzről levéve egy tk. pirospaprikát adunk hozzá, majd rátesszük a vágott savanyú káposztát.

A káposzta levelek hátoldalán a nagyobb ereket levágjuk, majd egyenként megtöltjük őket. Amikor elkészültünk, és az összes megtöltött levél a főzőedénybe került, vizet öntünk alá, és lefedve elkezdjük főzni. Ha a káposzta megpuhult a tetejére tesszük a füstölt busa oldalast, és még 5-10 percig főzzük.

Kategóriák
Receptek



Facebook kommentek