Karácsonyi csillagtorta gazdagon

Receptek
// 25 július 2015
karácsonyi csillagtorta




Hozzávalók:

  • 2 tortához:
  • 25 dkg vegyes aszalt gyümölcs (pl. áfonya, füge, barack, mazsola)
  • 1/2 dl rum
  • 20 dkg méz
  • 30 dkg barna cukor
  • 12,5 dkg lágy vaj
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 evőkanál csokiforgács
  • 4 evőkanál tej
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 12,5 dkg darált mogyoró
  • 6 evőkanál porcukor
  • A díszítéshez:
  • mandula
  • pisztácia
  • aszalt áfonya

Elkészítés:

Az aszalt gyümölcsöket összevagdaljuk, leöntjük a rummal, és 1 órát állni hagyjuk.

A mézet összekeverjük a cukorral, egy csipet sóval, a vajjal, és kézi robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojásokat, és még 2 percig tovább keverjük. Beleszórjuk a citromhéjat, a fűszerkeveréket, a csokiforgácsot, és hozzáöntjük a tejet is. A sütőport elvegyítjük a liszttel és a pudingporral, és a tésztába dolgozzuk. Végül a mogyorót és az aszalt gyümölcsöket is beleforgatjuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát két egyforma adagra osztjuk. Kivajazunk két csillagalakú (kb. 20 cm átmérőjű) tortaformát, és beletöltjük a tésztát, és a sütőben kb. 60 percig sütjük. A formában hagyjuk kb. 15 percig pihenni, majd rácsra borítjuk, és teljesen kihűtjük.

A mázhoz simára keverjük a porcukrot annyi vízzel (vagy citromlével), hogy nagyon sűrű, nehezen folyó masszát kapjunk. A csillagok tetejére kenjük. Mandulaszemekkel, pisztáciával, aszalt gyümölcsökkel díszítjük.

Kategóriák
Receptek

Facebook kommentek