Egy izgalmas fonott kalács recept. Ahogyan a tavasz első meleg sugarai érintik az arcunkat, és a természet egy színes kavalkáddal köszönt minket, úgy ébred a konyhákban is az élet és az illatok varázslatos világa. Húsvét közeledtével az otthonok megtelnek a friss, édes, finom kalács illatával, mely a megújulás, az ünnepvárás ígéretét csempészi szívünkbe. Érezzük, ahogy…
TovábbAz ünnepek, legyen szó karácsonyról vagy halloweenről, magukkal hozzák az édes illatokat, színes dekorációkat és a családias összejöveteleket, melyek az asztal körül zajlanak. A mézeskalács receptek pedig épp olyan elengedhetetlen részei ezeknek az időszakoknak, mint a karácsonyfa vagy a töklámpás. Ebben a cikkben négy linken keresztül kalauzoljuk végig az olvasót a mézeskalács-készítés művészetén, bemutatva, hogy…
TovábbHozzávalók: 40dkg rizsliszt 20dkg vaj 15dkg reszelt trappista sajt 1db tojás 1dl tejföl 1mk só A tökéletes lekenéshez: 1db tojás Az utolsó simításhoz: Egy kis reszelt sajt (izlés szerint) Kezdetnek vegyük elő azokat az isteni hozzávalókat, amelyekkel megalkothatjuk ezt az egyszerű, mégis lenyűgöző gluténmentes finomságot. Az első lépésnél a rizsliszt lesz a főszereplőnk. Ezt szépen…
TovábbAhogy beköszönt a hideg és a napok egyre rövidebbek lesznek, egy dolog biztos: itt az ideje az ünnepi sütés-főzésnek és az édes kísérletezésnek. A karácsonyi időszak különleges az ételek és édességek világában. Az édes ízek, a fűszerek és a családi receptek mind hozzájárulnak az ünnepi hangulathoz. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfinomabb karácsonyi édességeket, amelyeket…
TovábbHozzávalók: piskóta:4 db tojás80 g cukor80 g finomliszt1 csomag vaníliás cukor1 teáskanál sütőpor krém:1 tasak vaníliás pudingpor400 ml tej100 g cukor200 ml habtejszín2 csapott evőkanál porcukor1 csomag habfixáló 5 evőkanál nutella (mikróban kicsit melegítve)50 g török mogyoró (pirítva, törve)200 g háztartási keksz300 ml tej (langyos)180 g étcsokoládé (olvasztva)20 g fehér csokoládé (olvasztva) Az igazi meglepetés…
TovábbAz előző bejegyzésben megismerhettétek a puha mézeskalács receptünket. Ha eddig nem olvastad, akkor ide kattintva megteheted… Most megismerkedünk az egyik legfontosabb dologgal és ez nem más, mint a karácsonyi mézeskalács díszítés. Néhány hasznos tippet most is megosztok veletek. Legyünk türelmesek a máz készítésekor. Hagyjunk időt a porcukornak, hogy teljesen fel oldódjon. A díszítésre használt mázba…
TovábbA mézeskalács amilyen egyszerűnek tűnik, annyian vesztik el a lelkesedést az első sütés után. Néhány tapasztalatot már az elején elmondok, hogy biztos legyen a siker. Ez tényleg egy karácsonyi puha mézeskalács recept. 🙂 A puha tészta titka a zsiradék. Minél több zsiradék van a tésztában, annál puhább lesz a kisülz kalács. Persze azért ne folyós…
TovábbKarácsonykor sok szeretettel sütünk főzünk szeretteinknek, így nem hiányozhat egyik háztartásból sem ez a 2 tökéletes karácsonyi Marlenka recept, amivel igazán sok örömet lehet majd szerezni. Hogy miért 2 recept ? kérdezhetitek… Nos ehhez először jöjjön egy kis történelem, mert sokan nem is tudják, de a végső receptúra bizony mondhatni Európai. A recept eredetileg egy…
TovábbSok mézeskalács receptet próbáltam már, de eddig ez a karácsonyi puha mézeskalács recept vált be a legjobban. 🙂 Hozzávalók: 25 dkg méz 5 dkg margarin 4 tojás 10 dkg porcukor 1 e.k. fahéj 1 t.k. őrölt szegfűszeg 1 k.h mézes fűszer keverék 2 dkg szalalkáli 70 dkg fehér liszt A karácsonyi puha mézeskalács recept: 25…
TovábbHozzávalók: 6 tojás 6 evőkanál cukor 6 púpos evőkanál liszt 1 csipet só késhegynyi sütőpor A töltelékhez: 4 tojás sárgája 10 dkg porcukor 1 kávéskanál vaníliakivonat 10 dkg étcsokoládé 20 dkg vaj 4 evőkanál kakaópor 5 dkg apróra vágott cukrozott narancshéj 5 dkg mazsola rumba áztatva aki szereti, tehet bele 5 dkg apróra vágott diót is…
Tovább