Az előző bejegyzésben megismerhettétek a puha mézeskalács receptünket. Ha eddig nem olvastad, akkor ide kattintva megteheted… Most megismerkedünk az egyik legfontosabb dologgal és ez nem más, mint a karácsonyi mézeskalács díszítés. Néhány hasznos tippet most is megosztok veletek. Legyünk türelmesek a máz készítésekor. Hagyjunk időt a porcukornak, hogy teljesen fel oldódjon. A díszítésre használt mázba…
TovábbA mézeskalács amilyen egyszerűnek tűnik, annyian vesztik el a lelkesedést az első sütés után. Néhány tapasztalatot már az elején elmondok, hogy biztos legyen a siker. Ez tényleg egy karácsonyi puha mézeskalács recept. 🙂 A puha tészta titka a zsiradék. Minél több zsiradék van a tésztában, annál puhább lesz a kisülz kalács. Persze azért ne folyós…
TovábbKarácsonykor sok szeretettel sütünk főzünk szeretteinknek, így nem hiányozhat egyik háztartásból sem ez a 2 tökéletes karácsonyi Marlenka recept, amivel igazán sok örömet lehet majd szerezni. Hogy miért 2 recept ? kérdezhetitek… Nos ehhez először jöjjön egy kis történelem, mert sokan nem is tudják, de a végső receptúra bizony mondhatni Európai. A recept eredetileg egy…
TovábbSok mézeskalács receptet próbáltam már, de eddig ez a karácsonyi puha mézeskalács recept vált be a legjobban. 🙂 Hozzávalók: 25 dkg méz 5 dkg margarin 4 tojás 10 dkg porcukor 1 e.k. fahéj 1 t.k. őrölt szegfűszeg 1 k.h mézes fűszer keverék 2 dkg szalalkáli 70 dkg fehér liszt A karácsonyi puha mézeskalács recept: 25…
TovábbHozzávalók: 6 tojás 6 evőkanál cukor 6 púpos evőkanál liszt 1 csipet só késhegynyi sütőpor A töltelékhez: 4 tojás sárgája 10 dkg porcukor 1 kávéskanál vaníliakivonat 10 dkg étcsokoládé 20 dkg vaj 4 evőkanál kakaópor 5 dkg apróra vágott cukrozott narancshéj 5 dkg mazsola rumba áztatva aki szereti, tehet bele 5 dkg apróra vágott diót is…
TovábbÉv közben olyan sok ötlet felmerül, hogy mit is lehetne ünnepekkor a karácsonyi asztalra tenni, hogy ne a megszokott ízek legyenek ebben az ünnepi hangulatban. Sokan össze is gyűjtik egy kis csoda füzetbe ámbár ha ilyen nincs kéznél akkor bizony bajba lehetünk, hiszen hirtelen még az sem ugrik be miket jegyzeteltünk bele. Mi most összegyűjtöttünk…
TovábbHozzávalók: 56 dkg liszt 18 dkg vaj 5 dkg cukor 3 dkg élesztő 8 tojás sárgája 2 dl tej 5 dkg mazsola 5 dkg mandula 1 citrom reszelt héja reszelt szerecsendió fahéj őrölt gyömbér szegfűszeg és kardamommag 1 csomag vaníliás cukor Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben feloldjuk, némi lisztet és cukrot is adunk hozzá, hogy…
TovábbHozzávalók: 10 tojás 3 vizespohárnyi különböző színű cukrozott gyümölcs 1 vizespohár apróra vágott datolya 3 evőkanál sütőpor (3 x 15 gr) 3 evőkanál vaníliás cukor 1 kávés pohár rum 1 kávés pohár kávélikőr 1 vizespohár mazsola 1 vizespohár mandula apróra vágva 1 vizespohár dió apróra vágva 350 gr vaj 500 gr barna cukor 2 kávéskanal…
TovábbA diétás fűszeres karácsonyi keksz mindenki álma, hiszen a sok bejgli és káposzta után kell valami könnyed rágcsálnivaló ami végre nem szaporítja a plusz kilókat! Hozzávalók: 2,5 dkg zsírszegény margarin (20%-os) 1 dkg darált mogyoró 4 dkg zabliszt 4 dkg zabkorpa 1-2 kávéskanál joghurt késhegynyi szódabikarbóna csipet só Fűszerezéshez: pici fehér bors, pici koriander, vanília…
TovábbHozzávalók: 2 tortához: 25 dkg vegyes aszalt gyümölcs (pl. áfonya, füge, barack, mazsola) 1/2 dl rum 20 dkg méz 30 dkg barna cukor 12,5 dkg lágy vaj 2 tojás 1 teáskanál reszelt citromhéj mézeskalács fűszerkeverék 2 evőkanál csokiforgács 4 evőkanál tej 2 teáskanál sütőpor 50 dkg liszt 1 csomag csokoládés pudingpor 12,5 dkg darált mogyoró 6…
Tovább