Az ünnepi időszak mindig remek lehetőséget kínál arra, hogy különleges és ízletes ételekkel kényeztessük meg szeretteinket. Ha szeretnél valami igazán különlegeset tálalni az asztalon, akkor a következő receptet érdemes kipróbálnod: Ünnepi Kacsacomb Mézes-Meggy Mártással. Ez a fogás nem csak ízletes és látványos, de a hozzávalók egyedi összhangja miatt minden étkező emlékezetes élményt fog átélni. A…
TovábbAmikor az éhség megszólal, és az ízek kavalkádja összegyűlik a konyhádban, egy különleges recept mindig új dimenziót ad az ételélménynek. Ma egy olyan ételt hoztunk, amely nem csak a gyomrot, hanem a lelket is táplálja. A Rántott Hal és a hozzá társuló Majonézes Krumplisaláta olyan élményt hoz el, amely felejthetetlen pillanatokat teremt az asztalon. Amire…
TovábbMikor a konyhából a fenséges illatok lengik be a karácsonyi lakást, és az asztalra egy valóban különleges étel kerül, az mindig egy örömteli pillanat. A mai napon egy olyan receptet hoztunk, amely nem csupán az ízlelőbimbókat kényezteti el, hanem egy egész élményt varázsol az asztalra. A Gyönyörűen Sajtos Paradicsomos Csirkemell Tekercsek az egyszerűség és a…
TovábbEbben a modern korban, amikor a rohanás és a technológia uralkodik, egy kiadós és hagyományos étel olykor varázslatos élményt hozhat. A Töltött Káposzta egy olyan ínyencség, amely összetartozásra és együttes élvezetre hív, ahol az ízek és az emlékek találkoznak. Ebben a bejegyzésben megosztom veletek ezt a hagyományos és barátságos ételt, lépésről lépésre bemutatva az elkészítési…
TovábbKépzeld el, hogy egy szürke, borongós őszi nap után hazaérkezel, és a konyhádban terjengő ínycsiklandó illatok máris jókedvre derítenek. Ebben a blogbejegyzésben beavatlak egy igazán különleges, ősi ízekkel és modern pikantériával teli receptbe: a Varázslatos Pikáns Pontyhalászlébe. Ismerd meg a lépéseket, hogy hogyan teremthetsz egy feledhetetlen gasztronómiai élményt, amely még az összetevők egyszerűségével is maradandó…
TovábbMindig féltem paradicsom levest csinálni. Féltem, hogy savanyú marad, vagy hogy túl erős lesz az íze. Azonban amikor végre rászántam magam, összehoztam egy igazán finom krémes paradicsomleves receptet! Hozzávalók: 1 db vöröshagyma 1 kg paradicsom 2 gerezd fokhagyma 2dl tejszín 1-1,5 l alaplé 2 e.k kristálycukor 1 e.k. vaj só bors bazsalikom Elkészítés: A paradicsomot…
TovábbAz őszi időszak kedvelt csemegéje a sütőtök. Lehet simán, sütve fogyasztani, vagy leves formájában is. Én az utóbbiból hoztam nektek, íme 2 féle sütőtök krémleves recept. Hozzávalók: 1 közepes méretű sütőtök (hámozás, pucolás után kb. 1 kiló) 1/2 liter alaplé 2 dl tejszín 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma (nem muszály, tetszés szerint) 2-3 babérlevél…
TovábbA mézeskalács amilyen egyszerűnek tűnik, annyian vesztik el a lelkesedést az első sütés után. Néhány tapasztalatot már az elején elmondok, hogy biztos legyen a siker. Ez tényleg egy karácsonyi puha mézeskalács recept. 🙂 A puha tészta titka a zsiradék. Minél több zsiradék van a tésztában, annál puhább lesz a kisülz kalács. Persze azért ne folyós…
TovábbKarácsony közeledtével már töröm a fejem, hogy idén milyen édességgel is kedveskedjek a családomnak és a barátaimnak. A jó választás ilyenkor a karácsonyi kuglóf recept. Olykor a munkatársaknak is viszek egy kis nasit, hogy kibírhatóbb legyen a karácsonyi nagy hajtás. Tehát olyan recept ez, ami gyorsan és olcsón elkészíthető, mégis isteni finom. 🙂 Hozzávalók: 20…
TovábbSok mézeskalács receptet próbáltam már, de eddig ez a karácsonyi puha mézeskalács recept vált be a legjobban. 🙂 Hozzávalók: 25 dkg méz 5 dkg margarin 4 tojás 10 dkg porcukor 1 e.k. fahéj 1 t.k. őrölt szegfűszeg 1 k.h mézes fűszer keverék 2 dkg szalalkáli 70 dkg fehér liszt A karácsonyi puha mézeskalács recept: 25…
Tovább