Mindig féltem paradicsom levest csinálni. Féltem, hogy savanyú marad, vagy hogy túl erős lesz az íze. Azonban amikor végre rászántam magam, összehoztam egy igazán finom krémes paradicsomleves receptet! Hozzávalók: 1 db vöröshagyma 1 kg paradicsom 2 gerezd fokhagyma 2dl tejszín 1-1,5 l alaplé 2 e.k kristálycukor 1 e.k. vaj só bors bazsalikom Elkészítés: A paradicsomot…
TovábbAz őszi időszak kedvelt csemegéje a sütőtök. Lehet simán, sütve fogyasztani, vagy leves formájában is. Én az utóbbiból hoztam nektek, íme 2 féle sütőtök krémleves recept. Hozzávalók: 1 közepes méretű sütőtök (hámozás, pucolás után kb. 1 kiló) 1/2 liter alaplé 2 dl tejszín 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma (nem muszály, tetszés szerint) 2-3 babérlevél…
TovábbA mézeskalács amilyen egyszerűnek tűnik, annyian vesztik el a lelkesedést az első sütés után. Néhány tapasztalatot már az elején elmondok, hogy biztos legyen a siker. Ez tényleg egy karácsonyi puha mézeskalács recept. 🙂 A puha tészta titka a zsiradék. Minél több zsiradék van a tésztában, annál puhább lesz a kisülz kalács. Persze azért ne folyós…
TovábbKarácsony közeledtével már töröm a fejem, hogy idén milyen édességgel is kedveskedjek a családomnak és a barátaimnak. A jó választás ilyenkor a karácsonyi kuglóf recept. Olykor a munkatársaknak is viszek egy kis nasit, hogy kibírhatóbb legyen a karácsonyi nagy hajtás. Tehát olyan recept ez, ami gyorsan és olcsón elkészíthető, mégis isteni finom. 🙂 Hozzávalók: 20…
TovábbSok mézeskalács receptet próbáltam már, de eddig ez a karácsonyi puha mézeskalács recept vált be a legjobban. 🙂 Hozzávalók: 25 dkg méz 5 dkg margarin 4 tojás 10 dkg porcukor 1 e.k. fahéj 1 t.k. őrölt szegfűszeg 1 k.h mézes fűszer keverék 2 dkg szalalkáli 70 dkg fehér liszt A karácsonyi puha mézeskalács recept: 25…
TovábbHozzávalók: 6 tojás 6 evőkanál cukor 6 púpos evőkanál liszt 1 csipet só késhegynyi sütőpor A töltelékhez: 4 tojás sárgája 10 dkg porcukor 1 kávéskanál vaníliakivonat 10 dkg étcsokoládé 20 dkg vaj 4 evőkanál kakaópor 5 dkg apróra vágott cukrozott narancshéj 5 dkg mazsola rumba áztatva aki szereti, tehet bele 5 dkg apróra vágott diót is…
TovábbHozzávalók: 56 dkg liszt 18 dkg vaj 5 dkg cukor 3 dkg élesztő 8 tojás sárgája 2 dl tej 5 dkg mazsola 5 dkg mandula 1 citrom reszelt héja reszelt szerecsendió fahéj őrölt gyömbér szegfűszeg és kardamommag 1 csomag vaníliás cukor Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben feloldjuk, némi lisztet és cukrot is adunk hozzá, hogy…
TovábbHozzávalók: 2 tortához: 25 dkg vegyes aszalt gyümölcs (pl. áfonya, füge, barack, mazsola) 1/2 dl rum 20 dkg méz 30 dkg barna cukor 12,5 dkg lágy vaj 2 tojás 1 teáskanál reszelt citromhéj mézeskalács fűszerkeverék 2 evőkanál csokiforgács 4 evőkanál tej 2 teáskanál sütőpor 50 dkg liszt 1 csomag csokoládés pudingpor 12,5 dkg darált mogyoró 6…
TovábbHozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt 20 dkg vaj csipetnyi só 10 dkg porcukor 2 tojás sárgája A mázhoz: 15 dkg porcukor pár csepp ételfesték citromlé Tölteléknek: 1 üveg szőlőzselé Elkészítés: A tészta alapanyagait gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőszekrénybe vagy 2 órára pihenni. Vékonyra kinyújtjuk, csillagformával kiszúrjuk, sütőpapíros tepsibe helyezzük, és…
TovábbHozzávalók: A tésztához: 5 db M-es tojás 13 dkg cukor 20 dkg margarin 1 kis pohár kefir (140 g) 2 kávéskanál őrölt gyömbér 1 kávéskanál őrölt fahéj 1 db alma reszelve 1 db narancs reszelt héja 40-43 dkg liszt 1 csomag sütőpor 10 dkg birsalmasajt kockákra vágva (vagy 2 marék aszalt gyümölcs) pici só A…
Tovább