Szilvás Sertéskaraj, Baconbe Tekerve: Egy Ízrobbanás a Konyhában (recept)

Receptek
// 27 szeptember 2023
Sült Sertéskaraj, Szilvával Töltve és Baconba Tekerve - Egy Különleges Ízkavalkád







Az ételek készítése nem csak egyszerű gasztronómiai tevékenység, hanem egy kreatív kifejezés is. Az olyan receptek, amelyekben különféle ízek és textúrák találkoznak, mindig különlegesek. Az alábbi recept egy ilyen értelemben vett gasztronómiai kalandra hív, ahol a sertéskarajat szilvával töltjük, majd baconbe burkoljuk. Az ízek és az állagok ebben az ételben egyszerre találkoznak, és az eredmény valami egészen különleges.

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéskaraj
  • frissen őrölt bors
  • 40 dkg friss szilva
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • zsiradék (pl. olívaolaj vagy sertészsír)
  • 2 fej lila hagyma
  • 1 fej újhagyma
  • 1 kis csokor friss tárkony

Az Elkészítés Módja:

  1. Kezdjük a sertéskaraj előkészítésével. Szeleteljük fel egyenletes vastagságú szeletekre, majd óvatosan klopfoljuk meg őket, hogy még vékonyabbak legyenek. Ezután sózzuk és borsozzuk meg mindkét oldalukat.
  2. A szilvákat mossuk meg alaposan, majd vágjuk ketté és távolítsuk el a magokat. Minden sertéskarajszelet közepére helyezzünk egy szilvahalvát.
  3. Most jön a bacon. Minden sertéskarajszeletet tekerjünk be két szelet baconszalonnával, úgy hogy a szilvát is szépen befedjük vele.
  4. Egy sütőtál alját kenjük ki zsiradékkal, majd szórjuk meg az apróra vágott lila hagymával. Az elkészített szilvás sertéskarajokat helyezzük a tálba.
  5. Adjuk hozzá a feldarabolt újhagymát és a friss tárkonyt a sertéskarajok mellé. A tárkony különösen izgalmas ízűvé teszi ezt az ételt.
  6. Az egészet takarjuk le alufóliával, majd előmelegített sütőben süssük 200 fokon kb. 80 percig. Az utolsó 10 percben vegyük le az alufóliát, hogy a bacon szép pirosra süljön.
  7. Az elkészült szilvás sertéskarajt tálaljuk melegen. A bacon ropogós lesz, a szilva édes és lédús, a tárkony pedig frissességet ad az ételnek.

Az eredmény? Egy valódi ízkavalkád, ahol az édes, sós, savanyú és füstös ízek együttesen alkotnak egy tökéletes harmóniát. Ez az étel különleges alkalomra vagy egyszerűen csak egy hétköznapi ebédre is tökéletes választás lehet. Bármikor is készítsd el, garantáltan emlékezetes lesz! Jó étvágyat kívánunk!

Kategóriák
Receptek



Facebook kommentek