Tag: könnyű nehézség

Receptek
// 17 október 2015

Hozzávalók: 6 tojás 6 evőkanál cukor 6 púpos evőkanál liszt 1 csipet só késhegynyi sütőpor A töltelékhez: 4 tojás sárgája 10 dkg porcukor 1 kávéskanál vaníliakivonat 10 dkg étcsokoládé 20 dkg vaj 4 evőkanál kakaópor 5 dkg apróra vágott cukrozott narancshéj 5 dkg mazsola rumba áztatva aki szereti, tehet bele 5 dkg apróra vágott diót is…

Tovább
Receptek
// 16 október 2015
bajor karácsonyi stollen

Hozzávalók: 56 dkg liszt 18 dkg vaj 5 dkg cukor 3 dkg élesztő 8 tojás sárgája 2 dl tej 5 dkg mazsola 5 dkg mandula 1 citrom reszelt héja reszelt szerecsendió fahéj őrölt gyömbér szegfűszeg és kardamommag 1 csomag vaníliás cukor Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben feloldjuk, némi lisztet és cukrot is adunk hozzá, hogy…

Tovább
Receptek
// 25 július 2015
karácsonyi csillagtorta

Hozzávalók: 2 tortához: 25 dkg vegyes aszalt gyümölcs (pl. áfonya, füge, barack, mazsola) 1/2 dl rum 20 dkg méz 30 dkg barna cukor 12,5 dkg lágy vaj 2 tojás 1 teáskanál reszelt citromhéj mézeskalács fűszerkeverék 2 evőkanál csokiforgács 4 evőkanál tej 2 teáskanál sütőpor 50 dkg liszt 1 csomag csokoládés pudingpor 12,5 dkg darált mogyoró 6…

Tovább
Receptek
// 25 július 2015
karácsonyi csillagok sütemény

Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt 20 dkg vaj csipetnyi só 10 dkg porcukor 2 tojás sárgája A mázhoz: 15 dkg porcukor pár csepp ételfesték citromlé Tölteléknek: 1 üveg szőlőzselé Elkészítés: A tészta alapanyagait gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőszekrénybe vagy 2 órára pihenni. Vékonyra kinyújtjuk, csillagformával kiszúrjuk, sütőpapíros tepsibe helyezzük, és…

Tovább
Receptek
// 26 május 2015

Hozzávalók: A tésztához: 5 db M-es tojás 13 dkg cukor 20 dkg margarin 1 kis pohár kefir (140 g) 2 kávéskanál őrölt gyömbér 1 kávéskanál őrölt fahéj 1 db alma reszelve 1 db narancs reszelt héja 40-43 dkg liszt 1 csomag sütőpor 10 dkg birsalmasajt kockákra vágva (vagy 2 marék aszalt gyümölcs) pici só A…

Tovább
Receptek
// 26 május 2015

Hozzávalók 1 kis tepsihez: A tésztához: 8 dkg porcukor 20 dkg süteményliszt 1 db közepes méretű egész tojás 1 teáskanál tejszín 12,5 dkg jó minőségű, hideg vaj 1 nagy csipet só A töltelékhez: 30 dkg darált dió 4 púpozott evőkanál vaníliával kevert porcukor 1 evőkanál kukoricakeményítő 1,5  dl tejszín 1 dl tej ½ dl jó…

Tovább