Finom krémes paradicsomleves

Receptek
// 25 szeptember 2018
őszi paradicsom leves




Mindig féltem paradicsom levest csinálni. Féltem, hogy savanyú marad, vagy hogy túl erős lesz az íze. Azonban amikor végre rászántam magam, összehoztam egy igazán finom krémes paradicsomleves receptet!

Hozzávalók:

1 db vöröshagyma
1 kg paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2dl tejszín
1-1,5 l alaplé
2 e.k kristálycukor
1 e.k. vaj

bors
bazsalikom

Elkészítés:

A paradicsomot jól megmosom és megtörlöm papír törlővel. Ezután karikákra vágom és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem őket. Lehetőleg minél kevésbé fedjék egymást. 180 fokra előmelegített sütőbe teszem.
Ha valaki nem szeretné tepsiben sütni, akkor elég, ha felkockázza a paradicsomot és majd azt adja a hagymához. Mi szeretjük azt a plusz ízt, amit a sütéskor felvesz. 🙂

Míg sül a paradicsom, addig felkockázom a vöröshagymát és vajon üvegesre párolom. Közben hozzá adom az apróra vágott fokhagymát. De itt vigyázni kell, hogy a fokhagyma ne kapjon oda, mert keserű lesz. A sütőből kivett paradicsomot hozzá adom a hagymához, majd felöntöm az alaplével.
Sózom, borsozom  és hozzá adom a cukrot. Lassú tűzön össze főzöm.

Ha készen van, akkor a tűzről levéve kézi mixerrel összeturmixolom. Ezután ismét vissza a tűzre, és hozzá adom az előzetesen meleg lével elkevert tejszínt, majd a bazsalikomot. Még egyszer össze forralom és készen is van.

Levesbetétnek használhatunk hozzá rizst, betűtésztát :), vagy csinálhatunk hozzá sajtos pirítóst.

 

Kategóriák
Receptek

Facebook kommentek