Képzeld el, hogy egy szürke, borongós őszi nap után hazaérkezel, és a konyhádban terjengő ínycsiklandó illatok máris jókedvre derítenek. Ebben a blogbejegyzésben beavatlak egy igazán különleges, ősi ízekkel és modern pikantériával teli receptbe: a Varázslatos Pikáns Pontyhalászlébe. Ismerd meg a lépéseket, hogy hogyan teremthetsz egy feledhetetlen gasztronómiai élményt, amely még az összetevők egyszerűségével is maradandó…
TovábbMindig féltem paradicsom levest csinálni. Féltem, hogy savanyú marad, vagy hogy túl erős lesz az íze. Azonban amikor végre rászántam magam, összehoztam egy igazán finom krémes paradicsomleves receptet! Hozzávalók: 1 db vöröshagyma 1 kg paradicsom 2 gerezd fokhagyma 2dl tejszín 1-1,5 l alaplé 2 e.k kristálycukor 1 e.k. vaj só bors bazsalikom Elkészítés: A paradicsomot…
TovábbAz őszi időszak kedvelt csemegéje a sütőtök. Lehet simán, sütve fogyasztani, vagy leves formájában is. Én az utóbbiból hoztam nektek, íme 2 féle sütőtök krémleves recept. Hozzávalók: 1 közepes méretű sütőtök (hámozás, pucolás után kb. 1 kiló) 1/2 liter alaplé 2 dl tejszín 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma (nem muszály, tetszés szerint) 2-3 babérlevél…
TovábbEgész évben sokszor készítek különféle húsleveseket. Ami viszont csak évente egyszer kerül elő, az a karácsonyi pulykaleves recept. Hozzávalók: 1 szelet pulykamell, vagy pulyka aprólék 2 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 1 darabka zellergumó fél vagy negyed karalábé egy maroknyi borsó egy kisebb hagyma zeller- és petrezselyemzöldje 2 gerezd fokhagyma 1 szárnyas húsleveskocka só, néhány…
TovábbA karácsonyi fahéjas szilvaleves recept az egyik kedvence a családunknak az ünnepek alatt. Haza érkezve a családi látogatásból, kicsit átfagyva, ez mindig felmelegít. Hozzávalók: 500 g szilva (magozott) 700 ml víz 3 púpozott evőkanál kristálycukor 6 db szegfűszeg (egész) 200 ml tejszín (30-32%-os) 1 evőkanál búzaliszt (BL55) 0.5 teáskanál fahéj (őrölt) 0.5 db citrom reszelt…
TovábbA halászlé épp úgy a karácsonyi menü része, mint a rántott hal, vagy a bejgli. Sok féle karácsonyi halászlé recept létezik, ezek közül egy egyszerűbbet hoztam el nektek. 🙂 Hozzávalók: Alapléhez: 10 dkg petrezselyemgyökér (1 db közepes) 8 dkg paszternák (1 db közepes) 20 dkg sárgarépa (2 db közepes) 1 kg tisztított keszeg, vagy kárász 1…
Tovább