Mindig féltem paradicsom levest csinálni. Féltem, hogy savanyú marad, vagy hogy túl erős lesz az íze. Azonban amikor végre rászántam magam, összehoztam egy igazán finom krémes paradicsomleves receptet! Hozzávalók: 1 db vöröshagyma 1 kg paradicsom 2 gerezd fokhagyma 2dl tejszín 1-1,5 l alaplé 2 e.k kristálycukor 1 e.k. vaj só bors bazsalikom Elkészítés: A paradicsomot…
TovábbAz őszi időszak kedvelt csemegéje a sütőtök. Lehet simán, sütve fogyasztani, vagy leves formájában is. Én az utóbbiból hoztam nektek, íme 2 féle sütőtök krémleves recept. Hozzávalók: 1 közepes méretű sütőtök (hámozás, pucolás után kb. 1 kiló) 1/2 liter alaplé 2 dl tejszín 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma (nem muszály, tetszés szerint) 2-3 babérlevél…
TovábbEgész évben sokszor készítek különféle húsleveseket. Ami viszont csak évente egyszer kerül elő, az a karácsonyi pulykaleves recept. Hozzávalók: 1 szelet pulykamell, vagy pulyka aprólék 2 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 1 darabka zellergumó fél vagy negyed karalábé egy maroknyi borsó egy kisebb hagyma zeller- és petrezselyemzöldje 2 gerezd fokhagyma 1 szárnyas húsleveskocka só, néhány…
TovábbA karácsonyi fahéjas szilvaleves recept az egyik kedvence a családunknak az ünnepek alatt. Haza érkezve a családi látogatásból, kicsit átfagyva, ez mindig felmelegít. Hozzávalók: 500 g szilva (magozott) 700 ml víz 3 púpozott evőkanál kristálycukor 6 db szegfűszeg (egész) 200 ml tejszín (30-32%-os) 1 evőkanál búzaliszt (BL55) 0.5 teáskanál fahéj (őrölt) 0.5 db citrom reszelt…
TovábbA halászlé épp úgy a karácsonyi menü része, mint a rántott hal, vagy a bejgli. Sok féle karácsonyi halászlé recept létezik, ezek közül egy egyszerűbbet hoztam el nektek. 🙂 Hozzávalók: Alapléhez: 10 dkg petrezselyemgyökér (1 db közepes) 8 dkg paszternák (1 db közepes) 20 dkg sárgarépa (2 db közepes) 1 kg tisztított keszeg, vagy kárász 1…
Tovább