Tag: leves

Receptek
// 25 szeptember 2018
őszi paradicsom leves

Mindig féltem paradicsom levest csinálni. Féltem, hogy savanyú marad, vagy hogy túl erős lesz az íze. Azonban amikor végre rászántam magam, összehoztam egy igazán finom krémes paradicsomleves receptet! Hozzávalók: 1 db vöröshagyma 1 kg paradicsom 2 gerezd fokhagyma 2dl tejszín 1-1,5 l alaplé 2 e.k kristálycukor 1 e.k. vaj só bors bazsalikom Elkészítés: A paradicsomot…

Tovább
Receptek
// 4 szeptember 2018
őszi ízek sütőtök krémleves

Az őszi időszak kedvelt csemegéje a sütőtök. Lehet simán, sütve fogyasztani, vagy leves formájában is. Én az utóbbiból hoztam nektek, íme 2 féle sütőtök krémleves recept. Hozzávalók: 1 közepes méretű sütőtök (hámozás, pucolás után kb. 1 kiló) 1/2 liter alaplé 2 dl tejszín 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma (nem muszály, tetszés szerint) 2-3 babérlevél…

Tovább
Receptek
// 20 október 2015
zöldséges pulykaleves

Egész évben sokszor készítek különféle húsleveseket. Ami viszont csak évente egyszer kerül elő, az a karácsonyi pulykaleves recept. Hozzávalók: 1 szelet pulykamell, vagy pulyka aprólék 2 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 1 darabka zellergumó fél vagy negyed karalábé egy maroknyi borsó egy kisebb hagyma zeller- és petrezselyemzöldje 2 gerezd fokhagyma 1 szárnyas húsleveskocka só, néhány…

Tovább
Receptek
// 20 október 2015
fahéjas szilva leves

A karácsonyi fahéjas szilvaleves recept az egyik kedvence a családunknak az ünnepek alatt. Haza érkezve a családi látogatásból, kicsit átfagyva, ez mindig felmelegít. Hozzávalók: 500 g szilva (magozott) 700 ml víz 3 púpozott evőkanál kristálycukor 6 db szegfűszeg (egész) 200 ml tejszín (30-32%-os) 1 evőkanál búzaliszt (BL55) 0.5 teáskanál fahéj (őrölt) 0.5 db citrom reszelt…

Tovább
Receptek
// 20 október 2015
Finom halászlé

A halászlé épp úgy a karácsonyi menü része, mint a rántott hal, vagy a bejgli. Sok féle karácsonyi halászlé recept létezik, ezek közül egy egyszerűbbet hoztam el nektek. 🙂 Hozzávalók: Alapléhez: 10 dkg petrezselyemgyökér (1 db közepes) 8 dkg paszternák (1 db közepes) 20 dkg sárgarépa (2 db közepes) 1 kg tisztított keszeg, vagy kárász 1…

Tovább