Karácsonyi pulykaleves recept

Receptek
// 20 október 2015
zöldséges pulykaleves




Egész évben sokszor készítek különféle húsleveseket. Ami viszont csak évente egyszer kerül elő, az a karácsonyi pulykaleves recept.

Hozzávalók:
1 szelet pulykamell, vagy pulyka aprólék
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 darabka zellergumó
fél vagy negyed karalábé
egy maroknyi borsó
egy kisebb hagyma
zeller- és petrezselyemzöldje
2 gerezd fokhagyma
1 szárnyas húsleveskocka
só, néhány szem egész bors, szegfűbors, koriander, köménymag és boróka, egy kis darab friss gyömbér

A húst kis darabokra vágtam, hideg vízben feltettem főni. Fontos, hogy a víz mindig csak gyöngyözzön. Sóztam, beleszórtam a fűszermagokat. Nemsokára hozzáadtam – a borsó kivételével – a feldarabolt zöldségeket, a hagymát, a fokhagymát és a zöldeket. Amikor félpuhára főttek beletettem a borsót és a húsleveskockát is.  Készre főztem, majd leszűrtem. Én lúdgége tésztát szoktam csinálni hozzá.

Kategóriák
Receptek

Facebook kommentek