Karácsonyi fahéjas szilvaleves recept

Receptek
// 20 október 2015
fahéjas szilva leves




A karácsonyi fahéjas szilvaleves recept az egyik kedvence a családunknak az ünnepek alatt. Haza érkezve a családi látogatásból, kicsit átfagyva, ez mindig felmelegít.

Hozzávalók:
500 g szilva (magozott)
700 ml víz
3 púpozott evőkanál kristálycukor
6 db szegfűszeg (egész)
200 ml tejszín (30-32%-os)
1 evőkanál búzaliszt (BL55)
0.5 teáskanál fahéj (őrölt)
0.5 db citrom reszelt héja

Elkészítés:
A szilvákat alaposan mossuk meg, magozzuk ki, majd négyeljük fel. (ha nem szeretnénk vele bíbelődni, akkor befőttből is készíthetjük.) Tegyük egy lábasba a szilvát, majd adjuk hozzá a vizet és a cukrot és a szegfűszeget. Forrástól számítva 5 percig főzzük. Közben a tejszínt keverjük teljesen csomómentesre a liszttel.(vanília pudingport is lehet használni a liszt helyett.) Keverjük bele a fahéjat is. Végül habarjuk be a levest, adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és forraljunk rajta egyet. Szükség esetén cukorral állítsuk be az édességét. Ha valaki szereti, egy kis aszalt szilvával gazdagíthatja.
Mi melegen szeretjük fogyasztani, de hidegen is nagyon finom.

Kategóriák
Receptek

Facebook kommentek