Házi nutella recept

Receptek
// 12 november 2015
Ki ne ismerné a piros fekete betűs finomságot ami tulajdonképpen egy speckó csokis mogyorókrém és bizony otthon is igen egyszerű elkészíteni, mert elég könnyű ez a házi nutella recept. Méltó dísze lehet a karácsonyi asztalnak de akár kiegészítve süteményhez, vagy tölteléknek is kiváló. Ráadásul aki kipróbálta az idáig csak úgy nyilatkozott, hogy “Teee ez jobb mint az eredeti..”

Persze ezt is ajánlott hűvös helyen tartani mint minden pudingot vagy krémet de az is biztos, hogy amint meleg helyre kerül akkor eltűnik mint a karácsonyfa januárban. Következzen tehát az egyik legfinomabb mogyorókrém recept amit eddig kaptunk.

Hozzávalók:
1 evőkanál kristálycukor
100 g tejcsokoládé
170 g étcsokoládé (kb 50%-os)
200 g pörkölt török mogyoró
30 g holland kakaópor
80 g vaj
1 csipetnyi só

 
 

A török mogyorót egy nagy serpenyőben vagy tepsiben megpirítjuk. Ne aggódjunk ha pattog de ügyeljünk rá, hogy ne égessük meg, mert akkor megváltozik az íze! Ha jól csináltuk akkor egy konyharuhába öntve le tudjuk dörzsölni a héját. Egy fazékba vizet forralva helyezzünk rá egy kisebb edényt vagy tálat melyben így vízgőz felett felolvasztjuk a kétféle csokoládénkat!

házi nutella pirítás

 

A mogyorót amíg még meleg tegyük aprító gépbe vagy konyhai robotgépbe és fokozatosan őrölt majd krémes állapotba daráljuk. Tegyük késes aprítóba és adjuk hozzá a vajat, cukrot, kakaóport és egy csipetnyi sót. Ezt jól dolgozzuk el ha gyengébb az aprító akkor minél tovább mert ettől függ majd milyen krémes állapotú lesz. Ha túl darabkás akkor érdemes kissé átkeverni a jobb eredmény érdekében, de ha ez nem sikerül teljesen akkor se csüggedjünk, mert az ízén nem fog változtatni!

házi nutella az aprítóban

Ha felolvadt már a csokink akkor azt is adagoljuk a mogyorós alaphoz és azt még legalább 3-5 percig dolgozzuk meg a gépben. A krémet befőttes üvegbe töltjük mely hozzávetőleg 500ml lesz bár ez menet közbeni nyalakodástól igencsak eltérhet! :)) A üvegekre nyugodtan írjuk rá, hogy “vigyázat veszélyesen gyorsan fogy!” Érdemes hűvös helyen tárolni, hogy jól kenhető állapotban maradjon.

Házi nutella kenyéren

 

Kategóriák
Receptek

Facebook kommentek