Karácsonyi avokádós rákkoktél recept

Ha a barátaink átjönnek az ünnepek alatt, a sok nehéz étel után egy kicsit könnyedebb étellel szeretem kínálni őket. Ilyenkor kerül elő a karácsonyi avokádós rákkoktél recept.
Hozzávalók 2 személyre:
12 darab garnélarák
1 érett avokádó
1 kis csokor petrezselyem
fél citrom leve
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
2 dl tejföl
1 evőkanál brandy
fél evőkanál mustár
őrölt chili
Elkészítés:
Az avokádókat hosszában kettévágjuk, magjukat kiemeljük, majd a húst is kanállal kivesszük, késsel felkockázzuk, citromlével meglocsoljuk. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, az egyiket szeletekre vágjuk, a másikat zúzva a tejfölhöz adjuk kis sóval, a mustárral és a brandyvel.
Az olivaolajat felhevítjük, a garnélát és a másik gerezd fokhagymát szeletelve rádobjuk, 2-3 perc alatt megsütjük.
A felkockázott avokádót, a felaprított petrezselymet és a sült garnélát összeforgatjuk, tálkákba vagy kelyhekbe osztjuk, és a fűszeres tejföllel meglocsoljuk. Őrölt chilivel meghintve tálaljuk.
Facebook kommentek