Karácsonyi csillagok receptje
Receptek
//
25 július 2015
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- csipetnyi só
- 10 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- A mázhoz:
- 15 dkg porcukor
- pár csepp ételfesték
- citromlé
- Tölteléknek:
- 1 üveg szőlőzselé
Elkészítés:
A tészta alapanyagait gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőszekrénybe vagy 2 órára pihenni.
Vékonyra kinyújtjuk, csillagformával kiszúrjuk, sütőpapíros tepsibe helyezzük, és világosra sütjük.
A mázhoz a porcukrot összekeverjük az ételfestékkel és annyi citromlével, amennyitől egy tejfölszerű paszta nem lesz belőle. Ezzel egyenként megkenegetjük a fele mennyiségű kisült csillagokat, cukordísszel díszítjük, majd száradni hagyjuk.
Végezetül egy cukormázasat összeragasztunk egy simával a szőlőzselével.
Megjegyzés:
Igyekezzünk ünnepélyes cukordíszt válogatni, aranyló vagy ezüstös cukorkákat, díszeket. Szőlőzselé helyett használhatunk bármilyen savanykás, keményebb lekvárt. Dobozban sokáig eláll.
Facebook kommentek