Karácsonyi gyömbéres csokitorta recept

Receptek
// 26 május 2015




Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 5 db M-es tojás
  • 13 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 kis pohár kefir (140 g)
  • 2 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 db alma reszelve
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 40-43 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg birsalmasajt kockákra vágva (vagy 2 marék aszalt gyümölcs)
  • pici só
  • A krémhez:
  • 50 dkg mascarpone sajtkrém
  • 1 db körte vagy alma pépesre reszelve
  • 2,5 dl habtejszín
  • 4 evőkanál holland kakaópor
  • 1 csomag instant zselatinfix
  • 1 narancs reszelt héja
  • 3 evőkanál sárgabarack- vagy narancslekvár
  • 14 dkg cukor
  • A díszítéshez:
  • kandírozott narancshéj
  • csokireszelék vagy golyók

Elkészítés:

Nagyon egyszerű, mindent csak keverni kell!

Egy tálban a puha margarint a cukorral és a tojásokkal géppel pár percig keverjük, majd mehet bele a többi hozzávaló. Jól átkeverjük, és a sütő tepsijébe kanalazzuk, amit kibéleltünk zsírpapírral vagy alufóliával. Erre rászórjuk a birsalmakockákat vagy aszalt gyümölcsöket.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Kihűtjük, és 3 felé vágjuk.

A krémhez a habtejszínt egy picike cukorral és a habfixáló felével kemény habbá verjük. A krémsajtot az összes többi hozzávalóval szintén összekeverjük, majd a végén a tejszínhabot is belekeverjük. Amíg a tészta hűl, visszatesszük a hűtőbe.

Összeállítjuk a sütit: megtöltjük a lapokat úgy, hogy jusson krém a tetejére és az oldalára is. Díszítjük, és pár óra dermedés után szeleteljük.

Kategóriák
Receptek

Facebook kommentek