Karácsonyi csillagok receptje

Receptek
// 25 július 2015
karácsonyi csillagok sütemény




Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • csipetnyi só
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • A mázhoz:
  • 15 dkg porcukor
  • pár csepp ételfesték
  • citromlé
  • Tölteléknek:
  • 1 üveg szőlőzselé

Elkészítés:

A tészta alapanyagait gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőszekrénybe vagy 2 órára pihenni.

Vékonyra kinyújtjuk, csillagformával kiszúrjuk, sütőpapíros tepsibe helyezzük, és világosra sütjük.

A mázhoz a porcukrot összekeverjük az ételfestékkel és annyi citromlével, amennyitől egy tejfölszerű paszta nem lesz belőle. Ezzel egyenként megkenegetjük a fele mennyiségű kisült csillagokat, cukordísszel díszítjük, majd száradni hagyjuk.

Végezetül egy cukormázasat összeragasztunk egy simával a szőlőzselével.

Megjegyzés:

Igyekezzünk ünnepélyes cukordíszt válogatni, aranyló vagy ezüstös cukorkákat, díszeket. Szőlőzselé helyett használhatunk bármilyen savanykás, keményebb lekvárt. Dobozban sokáig eláll.

Kategóriák
Receptek

Facebook kommentek