Karácsonyi kinder bueno sütemény recept (eredeti)

Receptek
// 17 november 2022







Hozzávalók:

piskóta:
4 db tojás
80 g cukor
80 g finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor


krém:
1 tasak vaníliás pudingpor
400 ml tej
100 g cukor
200 ml habtejszín
2 csapott evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló

5 evőkanál nutella (mikróban kicsit melegítve)
50 g török mogyoró (pirítva, törve)
200 g háztartási keksz
300 ml tej (langyos)
180 g étcsokoládé (olvasztva)
20 g fehér csokoládé (olvasztva)

Az igazi meglepetés az ünnepi asztalon amikor az ízletes süteményről megkérdezik mi az és jön a válasz…. kinder bueno. Ettől még a legínyencebbek ízlelőbimbói is megmozdulnak. De lássuk is hogyan készül az eredeti kinder bueno sütemény.
A sütőnket melegítsük fel 180 fokra, és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A tojásokat kettéválaszttjuk így, a sárgáját felverjük a cukor felével fehéredésig,utána a fehérjét is kemény habbá verjük a cukor másik felével. Forgassuk bele az átszitált lisztet és sütőport, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot is. Késsel eloszlatjuk egyenletesen a tepsin, majd utána süssük 15 percig aranybarnára. Kihülés után osszuk el, vágjuk két részre.

A krémhez a pudingot főzzük meg a tasakon látható utasítások alapján kb. 400 ml tejjel és 100 g cukorral. Takarjuk le fóliával úgy, hogy hozzáérjen a pudinghoz, így nem lesz majd darabos. Elkészítés után hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Közben a habtejszínt verjük fel a porcukorral és a habfixálóval, majd keverjük össze a már kihűlt pudinggal.

A piskótalap egyik felét kenjük meg a nutellával, – de ne túl vastagon -, majd szórjuk meg a mogyoróval. A kekszeket egy pár másodpercig mártogassuk tejbe, majd tegyük a mogyorós rétegre egyenletesen eloszlatva. Erre rakjuk a vaníliakrémünket, majd jöhet a piskóta. Ezt ismételjük meg még egyszer, de a vaníliakrémre már nem kerül piskóta. Tegyük mélyhűtőbe legalább 1 órára, hogy megdermedjen.

Dermedés után olvasszuk fel a kétfajta csokit, az étcsokival gyors mozdulatokkal húzzuk át a süti tetejét, majd gyorsan szórjunk rá mogyorót. Ezután csíkozgassuk fehér csokival is, hagyjuk megdermedni, és már készen is van!

Sütés hőfoka: kb 180 °C
Sütés módja: hőlégkeveréses
Sütés ideje: kb 15 perc

Kategóriák
Receptek



Facebook kommentek