Ahogy beköszönt a hideg és a napok egyre rövidebbek lesznek, egy dolog biztos: itt az ideje az ünnepi sütés-főzésnek és az édes kísérletezésnek. A karácsonyi időszak különleges az ételek és édességek világában. Az édes ízek, a fűszerek és a családi receptek mind hozzájárulnak az ünnepi hangulathoz. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfinomabb karácsonyi édességeket, amelyeket…
TovábbAz ünnepi időszak mindig remek lehetőséget kínál arra, hogy különleges és ízletes ételekkel kényeztessük meg szeretteinket. Ha szeretnél valami igazán különlegeset tálalni az asztalon, akkor a következő receptet érdemes kipróbálnod: Ünnepi Kacsacomb Mézes-Meggy Mártással. Ez a fogás nem csak ízletes és látványos, de a hozzávalók egyedi összhangja miatt minden étkező emlékezetes élményt fog átélni. A…
TovábbAmikor az éhség megszólal, és az ízek kavalkádja összegyűlik a konyhádban, egy különleges recept mindig új dimenziót ad az ételélménynek. Ma egy olyan ételt hoztunk, amely nem csak a gyomrot, hanem a lelket is táplálja. A Rántott Hal és a hozzá társuló Majonézes Krumplisaláta olyan élményt hoz el, amely felejthetetlen pillanatokat teremt az asztalon. Amire…
TovábbMikor a konyhából a fenséges illatok lengik be a karácsonyi lakást, és az asztalra egy valóban különleges étel kerül, az mindig egy örömteli pillanat. A mai napon egy olyan receptet hoztunk, amely nem csupán az ízlelőbimbókat kényezteti el, hanem egy egész élményt varázsol az asztalra. A Gyönyörűen Sajtos Paradicsomos Csirkemell Tekercsek az egyszerűség és a…
TovábbKépzeld el, hogy egy szürke, borongós őszi nap után hazaérkezel, és a konyhádban terjengő ínycsiklandó illatok máris jókedvre derítenek. Ebben a blogbejegyzésben beavatlak egy igazán különleges, ősi ízekkel és modern pikantériával teli receptbe: a Varázslatos Pikáns Pontyhalászlébe. Ismerd meg a lépéseket, hogy hogyan teremthetsz egy feledhetetlen gasztronómiai élményt, amely még az összetevők egyszerűségével is maradandó…
TovábbHozzávalók: piskóta:4 db tojás80 g cukor80 g finomliszt1 csomag vaníliás cukor1 teáskanál sütőpor krém:1 tasak vaníliás pudingpor400 ml tej100 g cukor200 ml habtejszín2 csapott evőkanál porcukor1 csomag habfixáló 5 evőkanál nutella (mikróban kicsit melegítve)50 g török mogyoró (pirítva, törve)200 g háztartási keksz300 ml tej (langyos)180 g étcsokoládé (olvasztva)20 g fehér csokoládé (olvasztva) Az igazi meglepetés…
TovábbKarácsonykor a legtöbb család asztalára kerül valamilyen halféle. A megszokott ponty, vagy halászlé helyett most itt a vajban sült lazac filé recept. Azért szeretem ezt a hal tipust, mert egyrészt nem kell állandóan a szálkákat vadászni és így a gyerekek is élvezettel fogyaszthatják, illetve hamar megsül, nem kell az egész estét a tűzhely mellett tölteni….
TovábbMikor valamilyen húsételt készítek, gyakran töröm a fejem, hogy milyen köretet válasszak hozzá, ami még nem unalmas. Íme néhány nagyszerű recept, burgonyából készült köretek. Karácsonykor ez főleg igaz, amikor egy kis pluszt szeretnék adni a családomnak. Első látásra hagyományos köretek, de mindegyik egy kicsit feltúrbózva kerül tálalásra. Tejszínes, szerecsendiós krumplipüré: Hozzávalók: 1 kg krumpli (lehetőleg…
TovábbEgyik kedvencünk egy igazi klasszikus, a karácsonyi wellington bélszín recept! Ezt a receptet azoknak ajánlom, akik már gyakorlottabbak a konyhában. Igaz a kezdők is neki állhatnak, de javaslok akkor egy próbasütést akár fehér pecsenyével, hogy ne rögtön a “nagy vaddal”, a bélszínnel kísérletezzenek. Egyébként mi is ezt tettük a nővéremmel. 🙂 Hozzávalók: kb. 60 dkg…
TovábbAz előző bejegyzésben megismerhettétek a puha mézeskalács receptünket. Ha eddig nem olvastad, akkor ide kattintva megteheted… Most megismerkedünk az egyik legfontosabb dologgal és ez nem más, mint a karácsonyi mézeskalács díszítés. Néhány hasznos tippet most is megosztok veletek. Legyünk türelmesek a máz készítésekor. Hagyjunk időt a porcukornak, hogy teljesen fel oldódjon. A díszítésre használt mázba…
Tovább