Karácsonyi gyömbéres csokitorta recept

Hozzávalók:
- A tésztához:
- 5 db M-es tojás
- 13 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 1 kis pohár kefir (140 g)
- 2 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 db alma reszelve
- 1 db narancs reszelt héja
- 40-43 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg birsalmasajt kockákra vágva (vagy 2 marék aszalt gyümölcs)
- pici só
- A krémhez:
- 50 dkg mascarpone sajtkrém
- 1 db körte vagy alma pépesre reszelve
- 2,5 dl habtejszín
- 4 evőkanál holland kakaópor
- 1 csomag instant zselatinfix
- 1 narancs reszelt héja
- 3 evőkanál sárgabarack- vagy narancslekvár
- 14 dkg cukor
- A díszítéshez:
- kandírozott narancshéj
- csokireszelék vagy golyók
Elkészítés:
Nagyon egyszerű, mindent csak keverni kell!
Egy tálban a puha margarint a cukorral és a tojásokkal géppel pár percig keverjük, majd mehet bele a többi hozzávaló. Jól átkeverjük, és a sütő tepsijébe kanalazzuk, amit kibéleltünk zsírpapírral vagy alufóliával. Erre rászórjuk a birsalmakockákat vagy aszalt gyümölcsöket.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Kihűtjük, és 3 felé vágjuk.
A krémhez a habtejszínt egy picike cukorral és a habfixáló felével kemény habbá verjük. A krémsajtot az összes többi hozzávalóval szintén összekeverjük, majd a végén a tejszínhabot is belekeverjük. Amíg a tészta hűl, visszatesszük a hűtőbe.
Összeállítjuk a sütit: megtöltjük a lapokat úgy, hogy jusson krém a tetejére és az oldalára is. Díszítjük, és pár óra dermedés után szeleteljük.
Facebook kommentek